Classe feta el dilluns 28 de setembre.
A la classe de diluns, vam apendre una mica més a navegar per internet i ha gestionar la informació.
Hem parlat dels dos cercadors principals d'informació que hi ha: el Mozilla Firefox i L'Internet Explorer. Els dos cercadors serveixen per navegar per pàgines webs, la diferència principal es que el Mozilla Firefox té un software lliure, es a dir, es gratuït mentre que l'Internet Explorer l'has de pagar ja que el software pertany a l'empresa Microsoft. Els dos cercadors són útils i fiables, però nosaltres a les nostres classes ens centrarem amb el Firefox.
Firefox
Aquest navegador a més de ser gratuït es pot instal.lar un diccionari de manera que a l'hora de escriure en el nostre blog no tinguem de revisar la nostra ortografia al Word sinó que es faci al moment mentre escrivim el text. Aquest diccionari s'activa: eines --> complements--> veure tots els complements --> diccionari paquets d'didiomes --> (seleccionar idioma que es desitji)instal.lar.. D'aquesta manera evitarem les faltes d'ortografia que tant ens afecten a tots.
Una altra eina útil d'aquest cercador és el Foxtab que serveix per veure totes les pestanyes que tenim obertes en una mateixa pantalla de manera que les podem visualitzar més ràpid.
eines --> complements --> tots els complements --> foxtab --> instal.lar
Amb el Forefox també podem arrosegar l'adreça de les nostres pestanyes fins a les barres d'adreces d'interès i així queden guardades.
Crear pestanyes noves: Ctrl+T
Google, què i podem cercar?
A l'hora de buscar fotos per internet hi ha diferents maneres, per exemple pots escriure el nom de l'animal/objecte que vols al google imatges i l'ha cercarà al moment. Una altra manera de cercar fotos d'una manera més ràpida és fent ús de la cerca avançada (ex: si vols una foto d'un mico negre, pots utilitzar la cerca avançada i així anar especificant de manera que s'aniran suprimint resultats fins aconseguir el més desitjat. És aconsellable escriure el nom en anglès ja que és possible que hi hagi una qualitat superior en la cerca.
Depenen de l'especificació que volguem en la nostra cerca, podem utilitzar diferents criteris:
- Cometes ("black monkey") i ens buscarà aquest nom en concret, s'anomena cerca literal. S'acostuma a utilitzar per buscar noms propis.
- El signe + (black+monkey) i ens buscarà totes les webs on hi apareguin aquestes dues paraules.
Una de les eines que trobo més útil del google és la web de traducció (www.translate.google.com) ja que sempre hi ha webs en anglès que t'agradaria utilitzar però no les entens. Amb aquesta web aconsegueixes que les webs amb anglès ja no siguin un problema ja que arossegues el català fins la barra d'adreces d'interès de manera que si el cliques es tradueix la web al moment.
Temes importants durant el curs, treballar la fiabilitat i l'adequació. S'ha de buscar l'informació a pàgines que coneixes, fonts fiables, adequades i verdaderes com ara: xtec, eduacion , gencat o bé la pròpia biblioteca de la nostra facultat ja que si cerquem l'informació d'aquestes webs sabem que és fiable perquè ha estat revisada abans de publicar-se.
Una altra cosa que he après a classe es que no cal tenir les webs del teu interès a "favoritos" del teu ordinador sinó que hi ha webs per posar les teves pàgines preferides, això es un avantatge important ja que sempre pots visitar les webs que t'interessin encara que no siguis al teu ordinador.
Aquesta pàgina web s'anomena www.delicious.com
I per últim un aspecte que cal destacar de l'assignatura és que si vols penjar fotos, textos, articles, vídeos.. al teu blog sempre has de dir d'on l'has tret, es pot fer un enllaç i comentar-lo o bé posar la web al peu de la foto, video. etc.
També pots buscar-la a un banc d'imatges i acceptar-ne les condicions.
No complir amb aquesta norma comporta el suspens de l'assignatura.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada